Medische Hulp

Projecten

Inleiding

Enkele jaren geleden kwamen we, door onze bezoeken in Soroti (Oeganda), o.a. in contact met Dr. Ronald Wokulira. We kwamen tot de conclusie dat er, in veel gebieden in het Amuria district, weinig tot geen medische zorg geboden kan worden. In veel gezondheidscentra zijn regelmatig medicijnen en middelen niet op voorraad.

Mensen moeten zelf voor zorg en medische voorzieningen betalen. In Oeganda leeft echter 38% van de bevolking van minder dan één dollar inkomen per dag (WHO, 2013). Armoede is dus een belangrijke belemmering voor het verkrijgen van medische zorg.

Stichting Care with a Mission biedt hierin de helpende hand door juist op die plaatsen waar de medische zorg niet of nauwelijks aanwezig is, door middel van zogenaamde “Medical Outreaches”, deze zorg wèl te bieden.

.

Ons doel

Het bieden van (gratis) kwalitatieve goede medische zorg en behandelingen aan de bevolking in de gebieden rondom Soroti waar deze zorg niet of nauwelijks toegankelijk of aanwezig is.

Doelgroep

Het gebied rondom Soroti waar geen of nauwelijks medische zorg aanwezig is. Deze plaatsen worden in overleg met de DHO (District Health Officer) geselecteerd. De medische behandeling is beschikbaar voor iedereen ongeacht leeftijd, religie of maatschappelijke status.
Projecten

Inhoud project

Samen met een team van lokale artsen, verpleegkundigen reizen we af naar het gebied waar geen of niet voldoende medische zorg aanwezig is. Er wordt een route voor de zorgvragers ingericht; dit kan in een kerk, school of zelfs buiten onder de bomen zijn. Laboratorium, Apotheek en de spreekruimte worden ingericht.

Na een eerste registratie zien de patiënten een dokter. Hierna wordt, indien nodig, een bloedonderzoek in het laboratorium gedaan. Als medicatie nodig is, wordt dit voorgeschreven en kunnen deze medicijnen, na een tweede registratie, gratis opgehaald worden bij de Apotheek.

Deelnemers van het team uit Nederland worden zelf ingezet bij organisatie, registratie, laboratorium, etc.

.

Financiën

Stichting Care with a Mission verzorgt met behulp van giften voor de Outreach:

  • Inkoop van medicijnen
  • Transport & Organisatie
  • Vergoeding aan de lokale dokters en verpleegkundigen
    .

Met een gift voor een Medical Outreach van € 100,- kunnen maarliefst 50 mensen op één dag worden behandeld!

En met een gift van € 1000,- kan zelfs een complete Medical Outreach dag betaald worden, waardoor meer dan 500 mensen medische zorg kunnen krijgen!
.
.

Onze toekomstdroom

Het is onze wens structureel wekelijks op een vaste locatie terug te komen met een medisch team.

Aangezien dit op dit moment financieel nog niet mogelijk is, worden er zoveel mogelijk Medical Outreaches gehouden waarbij de bevolking gratis medische hulp ontvangt.

Een vaste medische post in Abata, gecombineerd met thuiszorg voor ouderen, staat op hoog ons verlanglijstje.