Over ons

Over ons

Care with a Mission

Sinds 2010 groeide bij Cees en Jannette Petersen de droom om zorg te verlenen aan mensen in ontwikkelingslanden.

Enkele jaren geleden zijn zij in Soroti, Oeganda geweest om te kijken hoe ze daar kunnen helpen. Via contact met o.a. Ronald Wokulira (arts), Richard Echodu (schooldirecteur) en vele anderen zijn zij tot de conclusie gekomen dat er, in veel gebieden rondom Soroti (o.a. Amuria district), weinig tot geen zorg geboden wordt aan kinderen, ouderen. Ook voor de overige lokale bevolking is vaak geen of minimale medische zorg aanwezig.

Om de hulp te bundelen voor deze mensen in nood riepen ze vanuit hun gezamenlijke passie in 2011 Stichting Care with a mission in het leven.

Inmiddels heeft Cees (Penningmeester CWAM) diverse opleidingen gevolgd tot Ontwikkelingswerker. Als verpleegkundige richt hij zich op het organiseren van de Medical Outreaches.

Jannette (voorzitter CWAM) zet zich voornamelijk in voor de ouderen in Amuria, Oeganda.

Bij Gerben en Naomi was er altijd al de droom om naar Afrika te gaan en mensen te helpen. Na een reis in 2014 zitten zij ook in het bestuur van Care with a mission.
Naomi, zelf verpleegkundige, richt zich vooral op het kind project.
Gerben, secretaris van de stichting, richt zich vooral op het organiseren en meehelpen tijdens een Medical Outreache.

Adriaan (algemeen lid) is in 2017 voor het eerst mee gegaan naar Oeganda en gelijk erg gegrepen door de nood die daar zo hoog is. Hij zet zich graag in voor de stichting en richt zich vooral op de PR.

Samen met vrijwilligers organiseren ze elk jaar enkele hulpreizen naar Oeganda.
Leden van het bestuur doen al deze activiteiten als vrijwilliger; ze worden niet uitbetaald!

Of doneer via Ideal, bedankt voor jouw steun!