Verkort Projectplan Sponsorkinderen

Projecten

Inleiding

Een paar jaar geleden kregen wij het bericht van Richard Echodu (schooldirecteur) over 2 kinderen. Zij leefden zonder ouders bij een oma die slecht voor hen zorgde. Zij gingen niet naar school en zagen er slecht verzorgd uit. Sindsdien worden deze kinderen door Gerben en Naomi gesponsord, en nu 3 jaar later is er duidelijk groei en verbetering bij ze te zien! Ze ontwikkelen zich goed en doen erg hun best op school.
In Oeganda hebben juist de kinderen die naar school gaan een toekomst. Daar leren zij Engels, hoe ze voor zichzelf en elkaar moeten zorgen en als er genoeg geld is kunnen zij daarna een vervolgopleiding doen en hebben hopelijk daarna een baan. Met het geld dat ze dan verdienen kunnen zij hun gezin/familie onderhouden.
In het Amuria district zijn er veel kinderen die in een vergelijkbare situatie leven. Juist deze kinderen willen we een toekomst geven door ze te laten sponsoren door Nederlanders die graag hier aan hun toekomst willen bijdragen.

Donatie
School
Drinkwater
Gezondheidszorg
Voeding

Doelstelling

Kinderen een toekomst te geven door hen naar school te laten gaan, waardoor zij in de toekomst zichzelf en hun gezin/familie kunnen onderhouden.

Doelgroep
Kinderen die wonen in het Amuria district, niet naar school gaan en in een zorgelijke situatie leven.
Projecten

Inhoud project

Door middel van het geld wat door een sponsor uit Nederland word betaald gaat een kind naar school toe. Dankzij onze contactpersoon, de directeur van de school, worden wij als stichting en de sponsor op de hoogte gehouden van het kind door middel van een rapport, foto of korte update.

Financien

Voor € 20,- per maand kan een kind gesponsord worden. Van dit geld kan een kind naar school, waar hij/zij elke doordeweekse dag les krijgt. Schoolkleding, sportkleding en twee keer per dag een warme maaltijd hoort er ook bij. Ook worden schoolspullen (schriften, pennen, etc.) voor het kind gekocht. Voor veel kinderen daar een positieve verandering!