Ouderenproject

Projecten

Ouderenproject

Zoals overal ter wereld neemt het aantal ouderen ook in Oeganda toe. De zorg voor ouderen wordt vaak gedaan door familie, kennissen. Door de HIV/Aids epidemie is er een generatie weggevallen waardoor de zorg voor ouderen onder druk is komen te staan. Erger nog, de ouderen moeten nu vaak voor de kleinkinderen zorgen omdat de ouders zijn overleden aan Aids.

De ouderen zijn dan op zichzelf aangewezen. In Oeganda is geen systeem van basis zorg voor de Ouderen aanwezig. Particuliere organisaties, zoals stichting Care with a mission, zijn vaak de enige instanties die naar deze bevolkingsgroep om kijkt. Gezien onze lokale contacten binnen het Amuria district in Oeganda bieden wij deze hulp aan inwoners

Wat willen wij als stichting bereiken met ons ouderen project?
Ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen en leven, al dan niet bij hun familie.

Wat is de doelgroep voor dit project?
Oudere inwoners van Amuria district, Oeganda met een minimum leeftijd van > 70 jaar. Op indicatie, van bijv. medische, sociale situatie, staat hulp ook open voor oudere inwoners tussen de 65 en 70 jaar.

Wat houdt ons project in?
Stichting Care with a mission bezoekt tijdens de reizen ouderen die nog zelfstandig wonen. Elke bezochte oudere wordt geregistreerd en tevens wordt geïnventariseerd welke artikelen er nodig zijn.  Vaak is dit een goed matras, kleding en andere benodigdheden. Deze worden dan aangeschaft en aan de oudere gegeven. Tijdens een Outreach bezoekt de arts de oudere thuis en worden er, indien nodig, ook medicijnen gegeven.

De oudere wordt regelmatig bezocht zodat er zoveel mogelijk continuïteit van zorg wordt gerealiseerd.

Via ons lokale bestuur in Oeganda houden wij een vinger aan de pols!

Donatie
School
Drinkwater
Gezondheidszorg
Voeding
Mee helpen

Met slechts een kleine donatie kun je ons helpen en krijg je updates van onze projecten !